• +30 2311 2023 75
+30 2311 2411 36
info@upgrade.edu.gr
Title Image

Οργάνωση και Λειτουργία Εστιατορίου

Σκοπός Σεμιναρίου:

Να αποκτήσουν οι καταρτιζόμενοι γνώσεις και δεξιότητες επί των διαφόρων τρόπων παρουσίασης των εδεσμάτων. Να εξοικειωθούν στην χρήση των επίπλων, των σκευών και των μηχανημάτων του εστιατορίου.

Να κατανοήσουν την σημασία της απολύτου συνεργασίας του εστιατορίου και τμήματος προώθησης των παρασκευασμάτων με τα λοιπά τμήματα του ξενοδοχείου και κυρίως με τα τμήματα παραγωγής.

Μεθοδολογία

Συμμετοχική διαδικασία με βιωματικές ασκήσεις και ανάλυση περιπτώσεων.

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε εργαζομένους σε εστιατόρια ξενοδοχείων και λοιπών εστιατορίων.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

  • Το τμήμα εστιατορίου ως μονάδα εκμετάλλευσης
  • Είδη και κατηγορίες εστιατορίων, είτε αυτά λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, είτε είναι μεμονωμένες επιχειρήσεις
  • Το προσωπικό του εστιατορίου και η επιλογή του
  • Το εντεταλμένο προσωπικό στα δευτερεύοντα τμήματα
  • Εξοπλισμός και συντήρηση – Απαραίτητες συσκευές και όργανα
  • Προετοιμασία του εστιατορίου ( mise en place )
  • Η παρουσίαση των εδεσμάτων ( διεθνείς κανόνες )
  • Το εκτελούμενο έργο στα δευτερεύοντα τμήματα
  • Διεθνής ορολογία
  • Προϋποθέσεις άρτιας λειτουργίας
  • Γεύματα ειδικών εκδηλώσεων
  • Οργάνωση εντύπων

Τμήμα:

Enterprises

Θέμα:

Services